kwie.22

KRÓWKA

dodano: 22 kwietnia 2015 przez aloiram23


21. kwi, 2015 KRÓWKA Puszyste blaty kakaowego biszkoptu przełożone bitą śmietaną, oblane masą krówkową a wszystko to udekorowane chrupiącymi migałami. Słodka ale nie przesłodzona. Idealny na niedzielne popołudnie. Dzisiaj 21 kwietnia 2015 roku upiekłam swoim pociechą właśnie krówkę, uwielbiają ją i musiałam szybko się spieszyć żeby coś dla mnie zostało. O to przepis SKŁADNIKI 8jaj 1 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duża śmietana kremówka 36 % 1 opakowanie masy krówkowej pół łyżeczki cukru pudru 2 śmietanfiksy WYKONANIE 1. W jedną miseczkę oddzielić białka, a w drugą miseczkę oddzielić żółtka jajek. Do białek dosypać pół szklanki cukru, a drugą połowę cukru wsypać do żółtek. Białką ubić na sztywno, to znaczy że piana po ubiciu i odwruceniu miski z białkami nie wypadnie z miski. Żółtka dokładnie wymieszać z cukrem. 2. Do pany z białek dodać powoli przesianą mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. Wszystkie te skladniki wymieszać ze sobą. 3. Biszkopt piec w temperaturze ok. 150 C ok. 30 minut. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na pól. 4. Na pierwszą połowę biszkoptu położyć ubitą śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i dwoma śmietanfiksami, przykryć to drugą połową biszkopta. Potem wylać krówkę, można kupić gotową masę krówkową w sklepie spożywczym. Gotowe ciasto ozdobić migdałami.

photo
Krówka - super ciasto: Na dole znajduje się pierwsza część kakaowego biszkoptu, na nim jest ubita śmietana kremowa, wyżej druga część kakaowego biszkoptu i na samej górze znajduje się krem krówkowy i migdały. Zdjęcie pochodzi z notki KRÓWKA


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy