maj4

Roladki z bakłażana

dodano: 4 maja 2015 przez aloiram23


SKŁADNIKI duży bakłażan żółta i czerwona papryka torebka ryżu natka pietruszki cebula dymka cebula sól pieprz oliwa WYKONANIE 1. Bakłażan pokrój w cienkie plastry, osól i odstaw na dwie godziny. Ryż ugotuj na sypko. Papryki pokrój w paski, posiekaj cebulę, podsmaż je razem na oliwie. Dodaj posiekaną natkę i ugotowany ryż. Starannie wymieszaj. 2. Plastry bakłażana odsącz, posmaruj z obu stron oliwą i podsmaż na patelni. Rozłóż farsz na plastrach bakłażana, zawiń całość w roladkę i zawiąż dymką. RADA KUCHARZA Zamiast ryżu do farszu można użyć ugotowanego pęczaku, doprawionego oliwą z roztartym czosnkiem i odrobiną octu balsamicznego. SMACZNEGO!!!!

photo
Roladki z bakłażana: Zdjęcie pochodzi z notki Roladki z bakłażana


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy