maj5

Spaghetti z gruszkami i gorgonzolą

dodano: 5 maja 2015 przez aloiram23


SKŁADNIKI 40 dag makaronu spaghetti 2 gruszki 25 dag sera gorgonzola 1 szklanka śmietany kremówki 30 % 2 łyżki masła 10 listków szałwii ząbek czosnku gałka muszkatołowa 5 dag prażonych orzechów włoskich sól pieprz WYKONANIE 1. Do rondelka wlać śmietanę kremówkę, dodać posiekany czosnek i liście szałwii, gotować 5 minut. Dodać połowę pokruszonej gorgonzoli i ogrzewać przez chwilę, aby ser się rozpuścił. 2. Gruszki obrać i pokroić w cząstki, podsmażyć na maśle lekko, aby owoce się nie rozpadły. Makaron ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i wymieszać z sosem, gruszkami i pozostałym pokruszonym serem. Doprawić pieprzem i posypać orzechami.

photo
Spaghetti z gruszkami i gorgonzolą: Zdjęcie pochodzi z notki Spaghetti z gruszkami i gorgonzolą


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy