maj7

Królewski żurek

dodano: 7 maja 2015 przez aloiram23


SKŁADNIKI 1 słoik żurku naturalnego 1 marchew 1 pietruszka korzeń 1 cebula 1 czosnek 200 g wędzonego boczku 200 g kiełbasy 200 g szynki 6 jajek na twardo 1 łyżka tartego chrzanu sól pieprz majeranek sok z cytryny jeśli dodajemy świeży chrzan WYKONANIE 1. Boczek, kiełbasę i szynkę pokrój w drobną kostkę, włóż do garnka, dolej ok. 2,5 litra wody, posól. 2. Do garnka dodaj pokrojoną marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek. Wszystko gotuj przez ok. pół godziny. Podczas gotowania dopraw zupę majerankiem, chrzanem, solą i pieprzem. Wlej do zupy koncentrat żurku naturalnego. Gotuj żurek aż warzywa i mięso będą miękkie. 3. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. 4. Zupę wlej na talerz, ozdób ją pokrojonymi cząstkami jajek. SMACZNEGO!!!!!

photo
Królewski żurek: Zdjęcie pochodzi z notki Królewski żurek


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy