maj7

Włoska zupa pomidorowa

dodano: 7 maja 2015 przez aloiram23


SKŁADNIKI 1 pietruszka korzeń 1/2 selera 1 pierś z kurczaka 2 marchwie 1 cebula 1 puszka pomidorów opakowanie sera Favita 1/2 szklanki mleka 2 ząbki czosnku pieprz sól bazylia 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 100 g makaronu nitki WYKONANIE 1. Seler, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy oraz pierś z kurczaka gotuj w osolonej wodzie, aż wszystko będzie miękkie, następnie wyjmij z wywaru. Cebulę i marchew pokrojone w drobną kostkę wrzuć do wywaru, gotuj. Pomidory zmiksuj i dodaj do wywaru. Czosnek rozdrobnij i także dodaj do wywaru, dopraw pieprzem, zdejmij z ognia. 2. Ugotuj i odcedź makaron, wcześniej ugotowane mięso pokrój w drobną kostkę i dołóż z powrotem do wywaru. 3/4 sera FAVITA zmiksuj z mlekiem, resztę sera pokrój w drobną kostkę. Makaron ułóż na talerzu, wlej zupę, polej mlekiem z serem, udekoruj kawałkami sera, posyp bazylią. SMACZNEGO!!!!

photo
Włoska zupa pomidorowa: Zdjęcie pochodzi z notki Włoska zupa pomidorowa


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy